Børnegruppe

Som forælder vil man altid sit barn det bedste. Når alkohol, hash eller andre stoffer fylder for meget i familien, kan det ikke undgås, at det påvirker hele familien. I denne situation kan det være svært at tilgodese barnets behov. Børn vil altid være loyale og forsøge at hjælpe deres forældre og kan derved komme til at føle et stort ansvar.

Børnegruppen er for børn og unge, der lever i en familie med problemer med alkohol, stoffer eller psykisk sygdom. Vi har både en gruppe til børn i 4.-6. klasse og en gruppe til unge i 7.-10. klasse.

Hvad foregår der i børnegruppen?

I børnegruppen kan børnene opleve, at de ikke er alene med deres tanker, og børnene får støtte i at håndtere det, der er svært. Vi kan snakke om alt - fx kammerater, familie, skole, følelser, håb og drømme. Vi taler også om det, der er svært, når barnet har lyst.

Hvordan kommer jeg i børnegruppen?

Forældre og børn kan selv henvende sig til Rusmiddelcentret på telefon 5620 2720 eller til Familiehuset på telefon 5620 3470.


TUBA

Du kan også læse mere på TUBAs hjemmeside, der tilbyder anonym rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med problemer med alkohol eller stoffer.

 

Du kan læse mere i nedenstående foldere: