Gode råd til dig

Få gode råd til hvordan du bedst håndterer at være pårørende til en person med problemer med alkohol, hash eller andre stoffer.

Det kan være vanskeligt at vide, hvordan man bedst støtter den drikkende og hvordan man bedst passer på sig selv. Nedenfor er nogle gode råd:

 • Få professionel hjælp
  Det har ofte stor effekt, at personen med rusmiddelproblemer får behandling, og at de pårørende også deltager i familiesamtaler.
 • Få professionel hjælp – også selvom personen med rusmiddelproblemer ikke ønsker behandling
  Det kan være virksomt, at I som pårørende får hjælp. I Rusmiddelcentret tilbyder vi både pårørendesamtaler og pårørendegrupper, familiebehandling og børnegrupper. Ny viden viser, at det kan nedsætte alkoholforbruget hos den drikkende, hvis partner og eventuelt børn går i behandling. Det kan samtidig også øge sandsynligheden for, at den drikkende også går i behandling.
 • Tal med børnenes pædagoger og lærere
  For børnene vil det være en stor hjælp, at forældre taler med pædagoger og lærere om situationen. På den måde kan børnene få den mest hensigtsmæssige støtte i daginstitution eller skole.
 • Kontakt Rusmiddelcentret
  Du kan ringe til os på 5620 2720 og få en uforpligtende snak. Så kan vi tale om, hvordan Rusmiddelcentret kan hjælpe dig.

Hør Anne Grethe Petersen fortælle, hvordan hun blev bekendt med sin brors alkoholproblemer.