Ofte stillede spørgsmål

Har jeg problemer med hash eller andre stoffer?

Det er ikke mængden af hash eller andre stoffer, der er afgør, hvornår det er et rusmiddelproblem. Det er et rusmiddelproblem, hvis forbruget af hash eller andre stoffer virker forstyrrende eller belastende for omgivelserne og familien eller dig selv.

Kan jeg passe mit arbejde og få rådgivning?

Du har stadig mulighed for både at passe dit arbejde og din familie, samtidig med at du får professionel rådgivning og behandling. Den primære behandling er samtaler med din behandler. Det er individuelt, hvor ofte og hvor mange samtaler man har, men typisk vil du i starten have en samtale hver uge. Derudover kan du også vælge at deltage i gruppefoløb, mindfulness, NADA mv. Du kan læse mere om vores forskellige tilbud her.

Hvor hurtigt kan jeg få rådgivning og behandling?

Efter din henvendelse iværksætter vi din behandling indenfor 14 dage.

Hvor ligger Rusmiddelcentret?

Rusmiddelcentret ligger i tilknytning til Faxe Sundhedscenter. Ring og book en personlig samtale på 5620 2720 eller send en mail til rus@faxekommune.dk.

Kan jeg få rådgivning andre steder end i Faxe Kommune?

Hvis du ikke ønsker, at din behandling skal foregå i Rusmiddelcentret i Faxe Kommune, kan du vælge at få din behandling i en anden kommune. Din egen kommune skal dog godkende behandlingsbehovet. På samme vis kan du være i behandling i Rusmiddelcentret i Faxe Kommune, selvom du er bosat i en anden kommune.