Corona-beredskab - SENESTE NYT

7. 07. 2021 - 10: 28

I Faxe Kommune passer vi godt på borgerne og følger naturligvis regeringens forskellige anbefalinger/anvisninger. Vi har nedsat en krisestab, som følger situationen nøje og tager de nødvendige initiativer og beslutninger, som situationen kræver. Du kan læse meget mere om Corona-beredskab på https://politi.dk/corona/ og på kommunens hjemmeside: https://www.faxekommune.dk/


Er du smittet med coronavirus er det vigtigt du kontakter Coronaopsporing Telf. 32 32 05 11 eller er nær kontakt 70 20 02 33, tast 2.


I Rusmiddelcentret betyder det, at vi har taget følgende forholdsregler:

Medarbejdere og borgere benytter IKKE længere mundbind.   

  • Der kan kun være et begrænset antal borgere i Rusmiddelcentret, hvilket blandt andet kan medføre et der "kun" kan sidde 3 personer i venteværelse og 1 person i indgangsparti. 
  • Vi forsøger at holde afstand med min. 1 meter og generel opmærksomhed på afstand.  
  • Sprit hænder ofte og ved indgang i Rusmiddelcenter.
  • Vi har normal åbningstid.  
  • Der udleveres igen antabus på værestedet i Frederiksgade - Mandage i tidsrummet 1530-16 og torsdage efter aftale. I enkelte tilfælde kan der blive udleveret medicin på borgeres bopæl. 
  • Har du spørgsmål, kan du stille dem til os på mail rus@faxekommune.dk eller telefon 5620 2720.

Skulle du have symptomer på COVID-19 med f.eks. Tør hoste, ondt i halsen, feber, hovedpine, vejrtrækningsproblemer eller muskelsmerter må du ikke gå ind i Rusmiddelcentret, men tage kontakt til egen læge, Region Sjællands lægevagt 70150700 eller Akuttelefonen 1813. 

Hvis du får symptomer og er i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19, skal du forholde dig som om, at du er smittet med ny coronavirus.

Følge Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd til at forebygge smitte med COVID-19:  

1. Gå i selvisolation hvis du har symptomer på COVID-19.

2. Vær særligt opmærksom på hygiejne - Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.

3. Vær særligt opmærksom på rengøring 

4. Host eller nys i dit ærme.

5. Undgå håndtryk, kindkys og kram.

6. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

7. Hold afstand – og bed andre tage hensyn.


Vi vil samtidig gerne benytte lejligheden til at opfordre til ro og besindighed, og at alle viser det samfundssind, der gør, at vi i fællesskab får tingene til at fungere.