Tilbud til pårørende

Som pårørende kan man have brug for professionel hjælp. I Rusmiddelcentret tilbyder vi både individuelle og gruppebaserede tilbud.

Det kan ikke undgås, at man bliver påvirket af et familiemedlems eller en vens forbrug af stoffer eller alkohol. Det kan derfor være godt for dig som pårørende også at få hjælp.

Er du barn og synes du, at din mor eller far drikker lidt for meget, kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

I Rusmiddelcentret har vi en række forskellige individuelle og gruppebaserede tilbud til dig som pårørende. Den misbrugende behøver ikke være i behandling for, at du kan få samtaler med en professionel behandler. Tilbuddene er både henvendt til samlever, børn, venner og kolleger.

Læs mere om:


Her kan du også få hjælp

  • Alkolinjen er en national, anonym telefonrådgivning, hvor professionelle rådgivere vejleder dig om, hvor du kan få støtte og hjælp til dit eller din pårørendes alkoholproblem. Telefonerne er åbne alle hverdage fra 11.00-15.00.
  • hope.dk kan du få rådgivning og finde kontaktinformationer på kommunernes alkoholrådgivninger.
  • Familieambulatoriet i Region Sjælland tilbyder rådgivning og behandling til gravide med et tidligere eller nuværende forbrug af rusmidler. Tilbuddet omfatter også den gravides partners aktuelle rusmiddelproblemer. Henvisning fra egen læge er ikke nødvendig.
  • Blå Kors Danmark hjælper både mennesker med et alkoholmisbrug og støtter pårørende til mennesker med alkoholproblemer. Desuden har Blå Kors en telefonrådgivning, som har åbent hver aften kl. 18.00-23.00.
  • TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med rusmiddelproblemer.