Nyheder

Respektkampagne 2019: Sådan spotter du tegnene på et alkoholproblem
2. 04. 2019 - 12: 45

Seks tegn på, at du har et problem med alkohol

  1. Du oplever fysisk eller psykisk at trænge til alkohol
  2. Du har svært ved at stoppe efter få genstande, helt holde op med at drikke eller at nedsætte dit forbrug
  3. Du har symptomer på abstinenser (uro, rastløshed, hjertebanken, svedeture), som holder op, når du drikker
  4. Dit forbrug stiger over en længere periode, og du kan tåle mere, før du føler dig påvirket
Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem
15. 03. 2019 - 06: 00

Respekt! 66-årige Kim henvendte sig til rusmiddelcentret i Faxe for at komme i alkoholbehandling. Han arbejdede i mange år i den hektiske mediebranche som journalist og kommunikationsrådgiver. Det betød afslapning med madlavning hjemme i køkkenet. Og rødvin. Alt for meget rødvin, opdagede han. Du kan også gøre som Kim. Ring til Rusmiddelcentret på telefon 5620 2720. Her kan man begynde med en anonym, uforpligtende snak, og man kan høre om de muligheder for alkoholbehandling, konsulenterne kan tilbyde.

Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem
4. 03. 2019 - 08: 30


Faxe Kommune skønner, at op mod 3.500 borgere kigger lidt for dybt i flasken. Derfor bakker kommunen op om årets Respektkampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag. I 6 uger fra mandag den 4. marts og hen over påsken i april bliver der på landsplan sat fokus på alkoholmisbrug, når den årlige Respektkampagne løber af stablen.

Lokal temadag: UNG RUS
Lokal temadag: UNG RUS
Lokal temadag: UNG RUS
27. 02. 2019 - 12: 00

På baggrund af deltagelse i projekt UNG RUS ved Socialstyrelsen inviterede Rusmiddelcenter Faxe til temadag den 26. februar 2019. Vi takker for deltagelsen til Familiehuset, Ungdomsskolen, SSP, Socialcentret, Specialiseret Indsats, Handicap & Psykiatri, UngeVejen samt UU.

Dagen resulterede i mange gode og faglige drøftelser, der har frembragt idéer til videre tiltag og initiativer. Se sammendraget herunder, hvor du også finder programmet og oplæggene for dagen.

Projektperioden afsluttes den 26. marts, hvorefter de nye tiltag får vinger i Faxe Kommune.

5. 12. 2018 - 10: 00

I den stærke teaterdokumentar står Henrik og Julie  Halby – far og datter – på scenen sammen for at fortælle den hudløst ærlige beretning om et liv og en familie, der gik i stykker. Men også en familie, der har fundet livet og hinanden igen. Her er ingen fiktion, men den usminkede virkelighed sat på scenen. Det er Holbæk Teater, der står bag teaterdokumentaren. 

Se også her: https://het.dk/ultimatum-turne/