Faxe Kommune inviterer til gratis teaterdokumentar

Torsdag den 27. september kl. 19 kommer teaterdokumentaren ”Ultimatum” til Haslev. Faxe Kommune inviterer alle interesserede over 15 år til gratis at opleve forestillingen, der sætter fokus på børn i familier med alkoholproblemer.

I den stærke teaterdokumentar står Henrik og Julie  Halby – far og datter – på scenen sammen for at fortælle den hudløstærlige beretning om et liv og en familie, der gik i stykker. Men også en familie, der har fundet livet og hinanden igen. Her er ingen fiktion, men den usminkede virkelighed sat på scenen. Det er Holbæk Teater, der står bag teaterdokumentaren. 

Få fat i din gratis billet på følgende link: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=d2a8cb7446.

For hvordan påvirker det børn at vokse op med en forælder, der har problemer med alkohol og stoffer? At blive svigtet. At leve i usikkerhed og konstant være bekymret for sin mor eller far? At kæmpe for at holde facaden udadtil, fordi det er for skamfuldt at bryde tavsheden?

Et  ultimatum  satte  punktum 
I dag er det mere end 10 år siden, Julie Halby blev erklæret uegnet til gymnasiet. Ingen så al smerten, der lå bag. Hun svømmetrænede 6 dage om ugen. Det var hendes ventil. Det var her hun søgte tryghed og stabilitet. Svigt på svigt havde til sidst fået Julie til at hade den far, hun engang elskede og beundrede. Hade ham så meget, at hun til sidst trak en grænse.  Stillede et ham et ultimatum. For hendes skyld kunne han bare forsvinde ud af hendes liv. For Julie havde fået nok. Nok af svigt, løgn, druk og stoffer - i rå mængder. 

Henrik og Julie Halby. Far og datter. De deler en historie, som de nu også gerne vil dele med andre. For hvad vil det sige at vokse op med en far, der er afhængig? Hvilke strategier må man udvikle som barn for at overleve svigt, utryghed og smerten ved at se sin far ødelægge sig selv og familien? Og hvilke konsekvenser trækker det med ind i voksenlivet? 

Det er noget af det, som teaterdokumentaren ”Ultimatum” sætter fokus på. Ingen fiktion. Bare den usminkede virkelighed. ”Ultimatum” havde premiere i Danmark i 2013 og har siden turneret i hele landet og spillet over 90 forestillinger for både fagprofessionelle, på skoler og i teatre.

Det foregår torsdag den 27. september kl. 19-21 på Sofiensdalsskolen, Sofiendalsvej 42A, Haslev.

Ved spørgsmål kan Karina Nørby kontaktes på kano@faxekommune.dk eller 5620 3539.