Hjælp til alkohol

Problemer med alkohol rammer i alle samfundslag. Du kan få hjælp og rådgivning, hvis alkohol er begyndt at fylde lidt for meget i dit eller din pårørendes liv. Det er gratis, og du kan være anonym.

Har jeg problemer med alkohol?

Det er ikke mængden af alkohol, der er afgørende for, hvornår der er tale om et alkoholproblem. Der er tale om et alkoholproblem, hvis alkoholforbruget virker forstyrrende eller belastende for omgivelserne og familien eller den drikkende selv.

Test dine alkoholvaner

Hvis du er i tvivl, om alkohol fylder lidt for meget i dit liv, kan du teste dine alkoholvaner på hope.dk og se, hvad det
kan betyde for dit helbred.

Hør Lars Petersen fortælle, at han brugte alkohol til at afhjælpe social fobi.


Ring til os

Du kan altid ringe til os på 5620 2720 og få en snak. Sådan en samtale er helt uforpligtende, og du har mulighed for at være anonym.


Kan jeg passe mit arbejde og få rådgivning?

Du har stadig mulighed for både at passe dit arbejde og din familie, samtidig med at du får professionel rådgivning og behandling. Den primære behandling er samtaler med din behandler. Det er individuelt, hvor ofte og hvor mange samtaler man har, men typisk vil du i starten have en samtale hver uge.

Hvor hurtigt kan jeg få rådgivning og behandling?

Efter din henvendelse iværksætter vi din behandling indenfor 14 dage.

Hvor kan jeg få rådgivning og behandling?

Alle borgere i og udenfor Faxe Kommune kan henvende sig i Rusmiddelcentret, da man ikke er bundet til at søge ambulant behandling i sin bopælskommune. Rusmiddelcentret ligger i Faxe i tilknytning til Faxe Sundhedscenter.

Har du lettere ved at komme til Hårlev Sundhedscenter, kan du få samtaler der om torsdagen i tidsrummet 8.30-10.30.

Når der er behov for det, er der mulighed for samtaler på uddannelserne, fx Ungevejen, Ungdomsskolen og Ak10vet.

Du kan læse mere om