Hvordan foregår behandling?

Du kan altid kontake os og få en uforpligtende snak, hvis du synes, at alkohol eller stoffer er begyndt at fylde lidt for meget i dit liv.

Sammen med en behandler finder du ud af, om du vil have gavn af at få behandling i Rusmiddelcentret. Du kan både få individuelle samtaler med en behandler og deltage ungegruppen, NADA og mindfulness.

Hvordan foregår et behandlingsforløb?

Senest 14 dage efter din henvendelse opstarter vi din behandling. Du bliver tilknyttet en fast behandler, som du har individuelle samtaler med. Samtaler med din behandler er den primære behandling. Det er individuelt, hvor ofte og hvor mange samtaler man har, men typisk vil du i starten komme til en samtale hver uge.

Som en del af dit forløb får du tilbud om en samtale med en læge. Sammen med din behandler og lægen afklarer I, hvorvidt du vil have gavn af medicinsk behandling.

Som et supplement til din primære behandling kan du også deltage ungegruppen, NADA og mindfulness.

Hvad er målet med behandling?

Det er ikke krav, at målet med behandling er at stoppe med at drikke alkohol, ryge hash eller tage stoffer. For nogle unge er målet at drikke eller ryge mindre. Vi tager altid udgangspunkt i dine mål og ønsker for fremtiden, og i samarbejde lægger vi en plan for dit forløb i Rusmiddelcentret.

Kan jeg passe arbejde/skole og få rådgivning?

Du har stadig mulighed for både at gå i skole og passe dit arbejde, samtidig med at du får rådgivning og behandling. Den primære behandling er samtaler med din behandler. Det er individuelt, hvor ofte og hvor mange samtaler man har, men typisk vil du starte med en samtale om ugen.

Læs mere om: