Pårørende

Det kan ikke undgås, at det påvirker familie og venner, hvis man har problemer med stoffer. Det kan derfor være godt at inddrage et familiemedlem eller en ven i din rusmiddelbehandling.

Støtte fra pårørende kan være en stor hjælp, hvis du vil ændre dit forbrug af stoffer. Det kan derfor være godt at inddrage et familiemedlem, en ven eller kollega i din behandling. Bliver familien inddraget i behandlingen, viser det sig ofte, at det giver bedre trivsel for alle familiemedlemmer.

Tilbuddet om pårørendesamtaler er ikke kun målrettet familiemedlemmer, men er også henvendt til andre pårørende, fx venner eller kolleger.

Er den misbrugende ikke i behandling, kan du som pårørende også få samtaler i Rusmiddelcentret. Du kan bl.a. få vejledning i, hvordan du bedst støtter den misbrugende og hvordan du bedst passer på dig selv. Læs mere om at være pårørende her.

Du kan også læse mere om vores Familieorienterede behandling. og Børnegruppe eller kigge i nedenstående folder:

Pårørendetilbud (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Flere muligheder for hjælp

Familieambulatoriet i Region Sjælland tilbyder rådgivning og behandling til gravide med et tidligere eller nuværende forbrug af rusmidler. Tilbuddet omfatter også den gravides partners aktuelle rusmiddelproblemer. Henvisning fra egen læge er ikke nødvendig.